ÅNGE

En utbildning som ger goda möjligheter till fast anställning

Nu är det dags att söka till nästa kursstart i Ånge!

Sista ansökningsdag är 15 januari 2018, med kursstart i mars 2018.

I Ånge samarbetar vi med Arbetsförmedlingen. Du ansöker till utbildningen via din handläggare på Arbetsförmedlingen (inte via www.osyh.se). De allmänna behörighetskraven gäller fortfarande, och testerna ställer samma krav som för övriga lokförarutbildningar.

På de här sidorna kan du läsa mer om behörighetskraven och vad det innebär att arbeta som lokförare.

Utbildningen blandar teori och praktik, där praktiken görs på olika företag verksamma i branschen, där får man omsätta teorin i praktiska situationer.

Vi har 20 studieplatser per kursstart.

För att du ska bli antagen till lokförarutbildningen i Ånge ska du vara inskriven på arbetsförmedlingen och arbetslös, vara behörig, samt klara urvalsprocessen och läkarundersökningen.

Behöriga sökande som klarar steg 1 i testerna kommer att kallas till vidare tester i Ånge, i mars 2018. De 20 med bäst testresultat, och som klarar läkarundersökningen, erbjuds plats till kursstarten i slutet av mars månad.

Läkarundersökningen görs efter godkänt resultat på alla testerna.

Självklart är du också välkommen att kontakta oss på ProTrain om du har frågor specifikt om utbildningen. Du hittar oss på www.protrain.se och på Facebook. För frågor om ansökan hänvisar vi dig till din handläggare på arbetsförmedlingen.

Välkommen!

ÖSTSVENSKA
Almega
Lokförarskolan